pengikut-pengikut

Friday, August 31, 2012

merdeka!!

salam buat semua...^^
ucapan merdeka utk semua penduduk2 malaysia..

selamat menyambut hari kebangsaan ^____^

Wednesday, August 29, 2012

tenanglah hati dalam kesedihan

walau hati terasa seperti dikoyak-koyak, direnyok-renyok, dicerai-cerai..tetaplah ia dalam ketenangan.

walau hati berkata pedih,pilu,dan sakit..ubatilah ia dengan ketenangan.sapulah ubatan-ubatan sabar sekeliling lukanya.

walau hati masih berparut,berkesan.tampal lah ia dengan plaster kegembiraan.simpanlah sedihmu itu dengan menunjukkan ketengan hati mu...

senyum dan gembira menikmati kehidupanmu..
syukur dengan apa yang masih tersisa..
rasailah kemanisan kehidupan walau terselit kepahitan..
jadilah insan yang selalu memuhasabah diri..
berikan ruang mengenali dirimu..
selami keindahan kehidupan ini..


kita pasti bisa ketawa dan tersenyum..
hidup ini indah jika kita memanfaatkan setiap masa yang ada..

ulasan terakhir cik gadis
salam..
=)

Saturday, August 25, 2012

kongsi cerita

meh kita usha komik dr gempak starz

nie antara bnde yang cik gadis suka gak la nk baca selain novel dan majalah..
tp komik nie dah lama x baca sb xda masa nk g cari n baca dye..
biasa sibuk ngn klas bagai... [ohh!! letih..]
hahaha.....kepada yang suka membaca komik tu bley lah share2 ngn cik gadis...
bley gk bg cadangn kpada cik gadis utk beli komik apa...=)

nie antara komik yang cik gadis ada...
nk pnjam??? eh bley meh dtg ambik...
hehehe....








sikit je komik nye xbyk pon...
kbykkan komik y pernah cik gadis baca sume nye pinjam..hahaha

baca komik nie pon ok gak dr buang masa dok lepak xtentu arah an???
tp lg bgos klu baca bnde y ilmiah sikit...
hahahha....

ada apa2 cdgan sila komen ye???
=) ulasan terakhir cik gadis salam... =)

Friday, August 24, 2012

Sunday, August 19, 2012

story mory raya cik gadis

assalamualaikum..
wahhh..sedar tak sedar da berakhir bulan ramadhan...
tp yang best nye dtg plak hari raya y gempak cool [bg bdak2 la]
seronok seronok jugak tp dlm kita berseronok jgn lupa org y ditimpa musibah..
cik gadis nak kongsi story mory sikit..


nmpak tak at atas nie??? ha nie nak citer..
sian at mkcik nie sekeluarga separuh rumah dye hancur..why??


agak2 korg sebab apa???
tgk gmba at atas nie plak...hurmmm..
sb an pokok tumbng separuh umah dye hancur...
nasib baik jiran sebelah baik hati tgglkn kunci umah dye...
at situlah mkcik tu tumpng mndi, masak..
zaman sekarang igt senang org nk tggl kunci umah at org laen...mmg tak la kan??

nie cerita raya pertama...
tak buat aduan ker??
owh mengikut cerita mkck tuh..dye dah bg tao at tuan rumah tu..tuan rumah tu kata lepas raya t baru perbaiki rumah...giler er nk tggu lepas raya..lama kot..aigo2!!!

ok harap mkcik tuh nyer rumah will be fine...
eh cik gadis nyer raya g mana??
hehehe...mlm raya cik gadis makan makaroni goreng...hahaha
goreng er apa ntah la...
 nie lah bnde nye...
cm xsedap je..hahaha ok2 je rasa dye..
tp pedas nak mampos..kahkahakah...

org malam raya sebuk masak rendang buat ketupat ngn lemang..
cik gadis sibuk makan bnde alah nie...
hehehehe....

ada je ketupat ngn rendang tp mulut nie ha gatal nk mkn makaroni..
tu y buat..hahahahaha...

gamba raya mana???
oppsss!!! maaf limited edition nk tunjuk...
malu lah cik gadis...hohoho....

apa2 pon raya taon nie bg cik gadis tak s'best raya time kecik2 dulu..
dah besar mna nk dpt duit raya..kahkahakah..
padahal dapat je g...

taon nie xblik kg coz masa cuti tuh cikit bebeno...
g pon malas dgn jlan sesak cm sardin tuh sapa y snggup hahahaha...

ok..takat tuh je citer raya cik gadis..
tak semenarik mana pon kan...
hahaha...apa2 pon alhamdulillah dapat g smbut raya tok taon nie..
^_____________^

akhir ulasan salam...
=)

Friday, August 17, 2012

ucapan raya cik gadis


entri khas buat semua pembaca cik gadis..
yang mana xcited nak blik raya tu berhati2 ye...
jge keselamatan anda semua...

yang mana ada at uma dah tu jge diri jgak..
ehh tgh buat kuih raya ye..nak!!!

hehehe....
ok cik gadis nak ucapkan selamat hari raya 
salam maaf dari cik gadis
jika post2 cik gadis nie buat korg terasa or terkecik hati tu...
susun sepuloh jari memohon maaf kepada semua..
^_________^

cik gadis

siapa cik gadis???

new blogger yang masih belajar. hidup membujang tp dalam erti kata laen saya masih muda. budak kecik yang sedang mengembara dalam kehidupan dan seorang pelajar politeknik. hey..siapa nama kamu?? meh nak habaq mai...kebanyakkan kawan panggil ocie tapi ada yang panggil kecik.

nama sebenarnya???

hehehe..^___^ nama sebenar shahira..mesti ramai yang pelikkan kenapa name shahira tapi pggil ocie ngn kecik?? hehh!! tu la pasal nye...kenapa org pggil kecik?dah tentu2 sb saya nie kecik..kahkahkah..yang ocie tu mana sesat plak? owhhh..yang tu saya pon pelik jgak..sb nme ocie tuh kakak saya yang kasi..bile tanya dye blik dye sndri xtao..hahaha..apa2 pon nme tuh agak special tk saya..haha

asal gelar diri cik gadis???

mestilah sb saya kan gadis...hahaha bukan sb tuh lah..sblm nie saya dok pggil kawan kakak gadis smpai akak tuh pon rimas..hahaha..tetiba malam tuh terpikir saya perlukan nama yang melambangkan diri saya didalam alam maya nie. wah ayat tak ley belahkan???

apa istimewa nye cik gadis???

apa yer (o.O) [tgh pk gak ni] hahaha...gemar melukis sb lukisan kot yang buat kawan2 igt saya..bktinye diorang still smpan g lukis selenger saya tu...hahaha..[trimas semua] saya nie pon suka buat kerja last minit dan buat bnde y x dijangka...hahaha [just tk kengkawan je la] nak kata baik tak la jgak kkdang uh ble smapi otak gler2 cm2 bley jd [lunatic] pling best saya suke dgar cerita org dan masalah org..sapa ase nk luah an msalah boley cari saya...

camno nak cari cik gadis???

eh soneng jo ha...zaman dah majukan..korang boley cari saya at https://www.facebook.com/shahira.shaharuddin.3 atau di https://twitter.com/ocie_kechik mudah kan??
jgn lupa add saya di facebook dan twitter.

dekat blog camno???

hahh..dulu ado tempat chat nye..tp dah buang..hahha sian..tggu saya masokkan dulu baru bley cari saya di blog nie ha...

rupa cik gadis???

jgn risau saya bukan alien tk ditakotkan...manusia yang sempurna rupanya [alhamdulillah dilahirkan dgn sempurna] rupa tuh bukan penting dalam memilih kawan bukan ker cm tuh?? apa yang penting hati seseorang tuh...^____^ [insya'allah selagi org berbaik dgn saya, saya akan berbaik dgn org juga]

apa yang best nye blog cik gadis nie???

anda sendiri tentukan apa yang best nye blog saya nie ^_______^
jgn lupe tggalkan komen anda ^_____^

dah kenal siapa cik gadis???

apa belomm??? aduss!!! cmno nie...hehehe anda kne jejak blog saya lagi niehhh!!! ehh..ada yang dah kenal?? alhamdulillah...jadi mahu menjadi teman saya?? meh lah join this site ^____^
slamat berkenalan=)   =)  =)

Tuesday, August 14, 2012

jadilah diri anda sendiri

assalamualaikum pembaca-pambaca cik gadis..
[cm ramai je an pembaca]

urrmmm pendapat korang lah kan...korg lg selesa buat bnde y korg suka atau buat bnde y terpaksa???
ok xkesah la apa jawapan korg..tp ck gadis nak tye korg sume..
korg ske bile ada y tiru gaya korg???
wahhh mmg stgh ada y ske dan stgh nye xske kan???

y pelik kenapa kita perlu tiru org sdgkan sbnarnye gaya nie adalah keistimewaan diri kita sndri..
mksdnye...kita adalah kita dan itulah kelebihan diri kita..
soo buat apa kita penat2 nk tiru gaya org laen...klu kita tiru gaya fasion cm ok lah kan..
tp tlg lah jgn tiru diri org laen..sb xda fungsi pon klu kita tiru gaya org laen...
hanya org itu je y mampu jd diri dia sendiri...

klu korg lah kan tetibe korg nmpak ada sorg budak nie cube2 nk tiru pewatakkan korg..apa korg ase??
cik gadis tak paham betul dgn sikap org y xhabis nk tiru..

ok myb org y meniru tuh ase org y ditiru tuh ske kot klu dye tiru..
tp pepade lah klu nk tiru pon...

helloooo...byk lg bnde y istimewa y ada kat diri korg tuh tahu???
klu korg tuh xcntik, xbermakna dalaman korg tuh x indah..

y heran sgt tuh bnde y elok tok ditiru xnk plak tiru...
cer tiru muslimah y dok pakai tudung labuh tuh..lg bgos dr tiru bnde bukan2
cik gadis bukan nk mara er apa tp sakit hati bile tgk ada y tiru...
klu dye nk tiru jd baek er nak tiru berubah pkai tdung labuh or longgarkan baju dye tuh cik gadis mmg sgt2 ske dan xcited...nie tak dye nk tiru bnde y sama...
ye mmg just satu word je tp one word tuhlah y melambngkan sapa diri kita..
tlng dan tlng jgn buat begitu...

kepada y msih mncari identiti tuh cube jd diri awak sndiri..
tak perlu tiru org sb apa y ada pada awak adalah diri awak dan kelebihan awak sndiri..
jgn petikaikan apa y ada pd awak sb apa y ada pd awak blum tntu ada pd org laen
^_____________________^

elehh cik gadis cakap mcm cik gadis xpenah meniru..=P
ye mmg cik gadis penah meniru tp bukan meniru bnde y xda bnde pon..
klu nk citer sal meniru time skola mmg cik gadis lah ketua kepala meniru..
toyol or nota kecik mmg idea cik gadis lahkan..
ngajak kawan2 tulis some word y mmg sndiri2 je y pham...
tp y nie mmg laen citer cikitlahkan..
sblm nie this person dah tiru gaya 2 org kawan cik gadis..tp kami diam je mlas nk bsing...
smpai bila awak nk tiru gaya org sdngkan awak ada kelebihan awak sndiri...=)
okeh terpulnglah klu awak still nk ikot gaya org...
apa y cik gadis boleh smpaikan pada awak...lebey baik awak tiru kebaikan kawan2 awak bukan tiru bnde y xda faedah untuk awak...

cik gadis emo sgt kenapa nie???
wahhh mmg sng ckp tp ntah la hati cik gadis nie x senang klu tgk ada y tiru some word cik gadis..
ye perkataan tuh pon bukan dr cik gadis tp boley tak hormat cikit cik gadis nie..
bg cik gadis perkataan tuh lah y melambangkan blog cik gadis nie...
heheheh..=='
emmmmoooooooo!!!!!!!!!


gembiralah jadi diri anda kerana hanya andalah yang mampu menjadi diri anda

akhir ulasan dr cik gadis :-
salam sayang ^__^

Sunday, August 12, 2012

akhir NyErrrr!!!

assalamuaikum...

baik hari nie bagi salam...hehehee =3  saja nak citer..akhirnya cik gadis berjaya kluar ke pekan pd sorg2..hahaha...yela sblm nie tkot nk kuar sorg2...macam2 dk pk..huahahaha...saja je test g pekan pd sorg2..takkan slamanye nk harap org je an...byk cantik muka cik gadis nie..hahahaha =P

sooo...masa otw g pd uh dr poli cik gadis dk tggu bas sorg2 macam org apa ntah...hahaha dengan muke toyerrr nye..hahaha klakar ar waktu tu..muke kne cover cm dah lama je dk at pd nie...yela tkot t ada y ambik kesempatan plak an...hahahaha...sejam menunggu akhirnye bas sampai..naik la bas tuh..dok sorg2...dlm bas uh sejuk semacam je tangan nie menggeletar 1 badan..macam2 pk sampai ke tak at pd nie...betul er bas nie...hahhaha setengah jam pas tu sampai gak at pekan pd uh...so travel pon berjalan macam air turun mencurah2...hahahaha mksud nye laju semacam cik gadis jalan..ligat je kaki nie tuju merata tempat...mana kedai kat pd tuh y cikgadis x msok...sume cik gadis teroka...hahahah...dah penat jalan rata2 cik gadis decide nk blik poli balik...jln la g at tempat tggu bas tu....penat tggu bas tu xjln2 dah la x bukak pintu bas tuh terpaksa dk kat kerusi simen kat luar tu...mata nie dk cari la tmpat kosong nk dduk...amboi jaoh no nk kne dduk..jaoh dr pintu bas...masa otw nk ddk tu ada plak mata2 y hampeh usha pelik je...pelik sgt ke cara cik gadis jalan??hahahaha....pedulikan diorg tuh y hati cik gadis ckp time tu...then dduk la..sebelah cik gadis ada plak mamat mana ntah...ok la bley tahan hensem..[hamboih!!! gatal nmpok..] hahaha motif nye nk cite y dye uh pelik myb dye igt saya usha dye kot..oh plzz laaa..tgk skali je time jln nk ddk tu..pastu nmpak byg dye at ddng bas tuh..uh y ambik sikit kesempatan uh..hahaha..dye uh sat2 toleh blah cik gadis..cik gadis ase myb sb baju cik gadis uh besa sgt kot..hahaha uh y ramai usha pelik uh..hahaha..masa balik uh pkcik bas tuh hntar smpi depan pagar poli..perghhh!!! dlam sejarah kot..ase cm tuan puteri btol...hahahaha...arigato!! hehehehe..

cm tuh la citer pengalaman pertama g pekan pd sorg2...huahahaha...akhir nyerrrr!!!!

Saturday, August 11, 2012

tentang diri cik gadis

nie keje nyer bila dah bosan tahap gaban...
kenali diri saya *__*

nasib baeklah cik gadis nie mmg suke binatang nie --> burung

==' erk!! mempunyai sore y sedap??
hahaha...yang tu klakar....
xda makna nye sore saya sedap...
sumbang mambang adalah..huahahahah

yang nie mmg saya suke...
cinta lepas kawin...
tak sabar nye...

yang nie mmg takkan la..
gilerr nk kongsi bnde nie...
bahaya kot...

amboi jahat nye saya pada hari tu...
saya taknak jd jahat....

ntah lah sal nie x pasti...huahahaha

ye ke??
ase nye tak kot..hahaha ye2 je an??

lemah lembut?? kurang kot..hahahah bg saya la...
buat lawak y xmsok akal mmg yela...
berfikiran jauh berwawasan...bakal kot..

nie y ske nie...hahhaha
prasan comey la aku nie...huahahaha...

mmg sume jawab tak tahu huahahaha...

hahahah...pandai ker???
^____^
xda mkne nye nk joging..menagis dalam toilet ada la...
hahahaha...

lmbt g nak dapat anak nie...
hahahaha

korang nilai la sendiri ye!!!

hormat la...sb nnti saya bakal tua jugak...

yang nie menipu bebeno...

saya mmg berguna huahahahha...

huhh!!! mmg ada cinta terluka...
hahahaha..

sampai upsr je...aku dah otw nk ambik dip la...
hahahah...[ nak belagak plak aku nie ]

ye ker nie???
hahahaha...

ha nie sume permainan dr facebook..bosan2 tuh soo cik gadis try ar maen an??
jgn percaya lah bnde2 cmnie..tp secara kebetulan je kot ada y sama dgn cik gadis...
^__________________^


ulasan terakhir daa~

Wednesday, August 8, 2012

cinta selepas kawin atau sebelum???

pandangan anda mengenai cinta selepas kawin???
bagaimana pula dengan cinta sebelum kawin???

o.O

walaupun saya ni xda pengalaman tuh sume tp mengikut pandangan mata saya nie..bercinta sebelum kawin nie mmg nmpak best tp sebenarnya x best mana pun....
klu sebelum kawin mestilah kita dok cover2 sikit an??? ^___^
dah kawin t sume nye xreti nk cover da..time tuh mmg kita tahulah cmner pasangan kita sebenarnye...
taaapppppiiii.......
klu kita bercinta selepas kawin lg sweet je....
hehehehe..mcm ada pengalaman je an???
mane x nye lepas kawen tuh lah kita mula nk mengenali pasangan kita tuh...
waktu tu pun klu kita nk pegang er apa er da halal x dose lah an??? ^___^

macam 1 novel y saya bace nie..kisah cinta lepas kawin..
kebetulan si perempuan tuh kawin ngn ustaz....
ustaz tuh pulak abg sepupu dye...baik pulak tuh...mmg best...
ustaz tuh aja perempuan tuh mengaji...masak lg...
sweet sgt novel tuh....hehehehe

sooo... cube kita pk blik klu kita bercinta sebelom kawin than kita dah tahu byk bnde sal pasangan kita tuh..nnti bila dah kawin t apa g y menarik sal dye y kita nak ambik tahu an???
ye td saya ckp kita msti cover2 sikit an???
y kita cover tuh ape??? cover kekurangan diri kita...
sooo..bila dah kawin t pasangan dah tahu kekurangan diri kita mestilah dye cm kureng nk suke an??(jenis y memilih)
dye mngkin akan pk y slamani kita tipu dye...
mungkin rumahtangga akan da problem time tuh..ada je y xkne..
tp klu kita kawin dulu bru bercinta mesti lg romantik habis lah...kita mesti rasa macam nk tahu ttng pasangan kita tuh...lgpun slalunye y kawin dulu baru bercinta nie mesti kawin ngn pasangan atas sb2 tertentu...mestilah dye ikhlas nk mengenali diri kita....lgpun klu kita bercinta selpas kawin nie dpt cegah kita dr melakukan maksiat...perkara2 y xspatutnya an???

wanita2 sekalian pilih lah cara y betul dan sweet ^__________^
wahhh senyum panjang saya nmpak...
sebenarnye byk sweet nye lepas kawin nie..tp saya nie xda pengalaman an..soo xley nk bgtao byk sgt...
apa pun mmg cinta sebelom kawin nie xbest...
sb nk pegang xbley klu pegang jugak dose...
nak ker tanggung dose byk2???

kepada lelaki klu betul nk dekat seseorang tuh ikut cara islam...
cara y terbaik y kita ada....

insya'allah Allah tahu apa y terbaik utk kita ^___^
(gambar hiasan)
salam dari saya 

Thursday, August 2, 2012

tutorial untuk zarith sofia....

entri kali nie tok kawan cik gadis..y tye cmner nk add gadget...nie cara y cik gadis tahu la....
pia jgn lupa try..klu xjd bgtao ye....hehehehehe

camne nk add gadget at blog kamu...
cara nye...
1. klik design
2. add a gadget
3. pilih apa y kamu nak tambah
    eg:- kamu nk add picture.. kamu klik at smbol + tu...pastu upld je picture y kamu nak
4. akhir skali klik save

klu nk add gadget y kamu ambik dr tempat laen...
1. copy code
2. klik design
3. add gadget
4. klik html/java script
5. paste je code td
6. save

harap kamu faham =)

kehidupan di bulan ramadhan

wahhhh!!!!sedar x sedar dah lame sebenarnye kita berpuasa..
sooo..kehidupan cik gadis berpuasa di poli mmg memenatkan sedikit coz nk jlan ke klas uh jauh sgt...
tp xpe sume tuh dugaan bg cik gadis....
apa y best nye bulan puasa nie bnyak bnde sebenarnye...
1st da tntulah mkanan y bebagai jenis n spesis y bley cik gadis beli....
tetambah bazar mmg dekat sgt dgn poli cik gadis nie haaa....
mane x nyer bazar sekangkang kera je ngn poli..kuar je dr pagar poli jln ckit jmpe la bazar nye...
asal bln puasa je msti nk citer sal mkanan an???
sbnarnye ada g y best nye bulan puasa nie...
kita nie dpt gk berdating lebey lama ngn Allah...
yela an bulan puasa je ada terawih...
sapa y slalu g terawih jela y slalu g dating ngn Allah...
tp cik gadis nie x slalu g la....kekadang klas abis lmbat soo dye jd penat bila da penat dye jd malas...
bila dah malas mmg x la nk g terawih tuh...hehehehe
cik gadis2!!!!
apa2 pon kita kne sume tuh dgn ikhlas ok???
oh bebalik kpd makanan td uh...mmg bulan nie la byk duit habis sb beli makanan saja..mana x nye sume bnde dye nk melantak...nmpak laksa dye beli, nmpak bakso pon dye nk, sume bnde lah dye nk mkan...mmg nafsu lbey time2 puasa nie....aish!!!
org sptutnye bulan puasa nie la nk jimat tp cik gadis punye la ske nye makan smpai x sedar dah over belanja...huahahahaha..
y penting cik gadis keyang...hahahaha..
anda pulak bgaimana berbelanja???huhuhu
oklah akhir ulasan tuk ari nie
bye~bye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...