pengikut-pengikut

Wednesday, August 8, 2012

cinta selepas kawin atau sebelum???

pandangan anda mengenai cinta selepas kawin???
bagaimana pula dengan cinta sebelum kawin???

o.O

walaupun saya ni xda pengalaman tuh sume tp mengikut pandangan mata saya nie..bercinta sebelum kawin nie mmg nmpak best tp sebenarnya x best mana pun....
klu sebelum kawin mestilah kita dok cover2 sikit an??? ^___^
dah kawin t sume nye xreti nk cover da..time tuh mmg kita tahulah cmner pasangan kita sebenarnye...
taaapppppiiii.......
klu kita bercinta selepas kawin lg sweet je....
hehehehe..mcm ada pengalaman je an???
mane x nye lepas kawen tuh lah kita mula nk mengenali pasangan kita tuh...
waktu tu pun klu kita nk pegang er apa er da halal x dose lah an??? ^___^

macam 1 novel y saya bace nie..kisah cinta lepas kawin..
kebetulan si perempuan tuh kawin ngn ustaz....
ustaz tuh pulak abg sepupu dye...baik pulak tuh...mmg best...
ustaz tuh aja perempuan tuh mengaji...masak lg...
sweet sgt novel tuh....hehehehe

sooo... cube kita pk blik klu kita bercinta sebelom kawin than kita dah tahu byk bnde sal pasangan kita tuh..nnti bila dah kawin t apa g y menarik sal dye y kita nak ambik tahu an???
ye td saya ckp kita msti cover2 sikit an???
y kita cover tuh ape??? cover kekurangan diri kita...
sooo..bila dah kawin t pasangan dah tahu kekurangan diri kita mestilah dye cm kureng nk suke an??(jenis y memilih)
dye mngkin akan pk y slamani kita tipu dye...
mungkin rumahtangga akan da problem time tuh..ada je y xkne..
tp klu kita kawin dulu bru bercinta mesti lg romantik habis lah...kita mesti rasa macam nk tahu ttng pasangan kita tuh...lgpun slalunye y kawin dulu baru bercinta nie mesti kawin ngn pasangan atas sb2 tertentu...mestilah dye ikhlas nk mengenali diri kita....lgpun klu kita bercinta selpas kawin nie dpt cegah kita dr melakukan maksiat...perkara2 y xspatutnya an???

wanita2 sekalian pilih lah cara y betul dan sweet ^__________^
wahhh senyum panjang saya nmpak...
sebenarnye byk sweet nye lepas kawin nie..tp saya nie xda pengalaman an..soo xley nk bgtao byk sgt...
apa pun mmg cinta sebelom kawin nie xbest...
sb nk pegang xbley klu pegang jugak dose...
nak ker tanggung dose byk2???

kepada lelaki klu betul nk dekat seseorang tuh ikut cara islam...
cara y terbaik y kita ada....

insya'allah Allah tahu apa y terbaik utk kita ^___^
(gambar hiasan)
salam dari saya 

No comments:

Post a Comment

tiada kata secantik bahasa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...